Emma McQuaid Prepares for West Coast Classic

HUR ÖVERGÅNGSSTÖD SKA GES TILL DEN VÄSTKUSTKLASSISKA KLASSIKERN

Vi satte oss ner med Irelands Fittest Hona och BLK BOX Brand Ambassadör, Emma McQuaid för att höra hur det är på upptakten till West Coast Classic-händelsen i Kalifornien i mars. Vi tar reda på hur en dag i livet ser ut för Emma, till vilka träningspass hon hoppas på att få i uppdrag vid evenemanget. Njut av intervjun.

HEJ EMMA, LÅT OSS BÖRJA MED ATT PRATA OSS IGENOM HUR EN DAG I DITT LIV SER UT SOM PÅ EN KÖRNING UPP TILL DEN VÄSTKUSTKLASSISKA HÄNDELSEN?

7.30 är: En typisk dag i livet på Emma McQuaid sparkar igång med larmet på 7.30. En snabb kela med Ellie (min hund), ta en Nocco och ut i mitt gym för min första session på dagen.

8.30 är-10: Jag tränar fastspänt inför min första session, som består av förhalning och någon form av hjärt-och kardiobaserad workout. Träningen slutar kl. 10 och jag går tillbaka in för min första måltid på den dag som vanligtvis är en skål gröt.

Jag går tillbaka till gymmet för mitt andra möte den dag som är styrkebaserat, oavsett om det är tunga husockor, snäckor eller dödlägen. Jag sätter på musiken och sätter mig i zonen.

Det är min tid att ta det lugnt och sortera mina sjukgymneter i veckan, gå till alla möten eller sjukgymneter som jag har schemalagt eller bara chillat med hundarna och koppla av ett tag. Jag är förtjust i en eftermiddagslur, som går över till min träning och återhämtning.

Det här är min sista session för dagen, som antingen är en gymnastiksession eller en avståndssession.

Det här är min tid att ta det lugnt med David (min partner) och mina hundar. Jag ska äta för dagen, ligga på soffan och titta på Netflix-vi är för tillfället binge-tittande Homeland (starkt rekommenderas!)

HUR SER DIN NUVARANDE UTBILDNINGSREGIM UT?

Jag tränar för närvarande sex dagar i veckan-träning fyra dagar på mitt gym, vilket är en blandning av cardio, styrka och gymnastik. På en onsdag slog jag i poolen för längder och aktiv återhämtning (beroende på mitt schema / vecka). På en lördag går jag till CrossFit Berserk för "Saturday Sweat", som alltid är trevligt att vara bland folk och skratta i mellan uppsättningar.

VAD ÄLSKAR DU MEST MED ATT TÄVLA?

Det jag älskar mest med att tävla är inte bara att man jobbar och utmanas i hela tävlingen, men det är också det antal människor man får träffa. Dessa människor blir vänner, de som jag aldrig skulle ha haft chansen att träffa om det inte var för CrossFit. Det är fantastiskt. Vid den senaste tiden träffade jag en tjej från San Francisco och vi klickade direkt. Nu ska jag stanna hos henne och hennes familj före västkustens klassiker.

HUR SER DIN NUVARANDE ÅTERHÄMTNINGSRUTIN UT?

Jag ser min fysio två gånger i veckan och får en sportmassage en gång i veckan som jag har hittat. Jag försökte skära ner men till en fysiosession i veckan, men fann att 2:1-förhållandet är min ljuva plats. Min simlektion på en onsdag kan och används som en aktiv återhämtningsperiod om jag känner att jag behöver det. Söndag tas sedan som en fullständig vilodag för mig.

VILKEN TYP AV TRÄNINGSPASS VILL DU SE PÅ VÄSTKUSTKLASSIKERN?

Jag skulle vilja se några utomhusliga träningspass och något som jag inte har gjort förut. Händelsen hålls vid Del Mar Fairgrunder, vilket är fenomenalt, så jag hoppas att vi kan gå ut och se det. Jag har en känsla av att det kommer att bli någon sorts simning involverad så jag är glad över det.

HUR KLARAR DU ATT HÅLLA KOLL PÅ DITT TRÄNINGSSCHEMA MEDAN DU BALANSERAR DINA ANDRA ÅTAGANDEN?

Jag behandlar min träning som om det är en 9-5-pm-jobb och se till att jag har en plan. Självdisciplin är enormt och ja, jag kan kontrollera mitt schema, men om jag lägger av med min träning eller arbete utanför min rutin, så slutar jag med att betala konsekvenserna. Jag fokuserar på att äta, träna, ta en tupplur om jag behärska de här och hålla mig till en rutin, så finner jag det mycket lättare att hålla sig på rätt spår. Allt sparas på min telefon i mina anteckningar, och jag skriver alltid upp min nästa dags träning på min whiteboard. Detta finner jag, håller mig ansvarig. Om jag inte får det gjort på dagen, så stannar det på tavlan tills jag gör det-och om det innebär att arbeta sent, så gör det.

VAD SAKNAR DU MEST MED ATT VARA BORTA?

Jag borde inte säga det här, men det är hundraprocentig hundraprocentig. Det brukade vara David, men han vet sanningen nu.

OCH SLUTLIGEN, HUR SER ÅRET UT FÖR ATT SE UT SOM EN MASKA-MCQUAID?

För det första är West Coast Classic-evenemang som äger rum i mars och som följs av flera lokala tävlingar. Jag kommer att vara på väg till Madrid i början av maj för att tävla på CrossFit Championships och sedan vara fullt fokusering på spelen och belöningen för The Open. Jag arbetar också på ett sidoprojekt, som jag kommer att lägga ned mer av under de kommande veckorna, så stanna kvar för den också.